Vuosi 2020 oli seuran historian ensimmäinen toimintavuosi.

Perustamiskokous pidettiin 4.3.2020 Inarissa ja seuran ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Janne Riskilä, joka edelleen jatkaa puheenjohtajana.

Jo heti ensimmäisenä toimintavuotenaan seura sai järjestettäväkseen pitkät perinteet omaavan Inarin uistelukisan heinäkuun 17-18 päivä, yönylikilpailuna. Koska järjestäjä muuttui myös nimi muuttui ja kilpailu tullaan tuntemaan tulevaisuudessa Yöttömän yön uisteluna.
Kilpailussa oli kaksi sarjaa: pääsarja ja mökki-sarja. Ahti ei ollut suopeimmalla päällä ja mitan täyttäviä kaloja saatiin punnitukseen vain 10 kappaletta. Suurimmaksi kalaksi nousi kuitenkin taimen 3,48kg/68cm. Vuonna 2021 mitan täyttäviä kaloja olikin sitten huomattavasti enemmän ja tällä kertaa suurimmaksi kalaksi nousi 2240g/62cm niin ikään taimen. Huomioitavaa oli, että 33 mittakalasta vain 12 oli taimenia. Kaikki loput olivat nieriää.

Lapsetkin pääsivät onkimaan kalasataman altaaseen. Sielläkään ei kireitä siimoja juuri nähty, mutta yrityksestä saalismäärää ei voi syyttää. Vuotta myöhemmin kalaa nousi kovasti ja kisapaikalta löytyi paljon iloisia lapsosia.

Syksy toi tullessaan hirvenpyynnin ja yhdessä tekemisen ilon. Se näkyy niin ihmisissä kuin koirissakin. On ilo katsella hirvikoiraa, joka silminnähden nauttii työstään.

Korona vuosi esti muun yhteistoiminnan kuten hirvipeijaiset. Toivottavasti saamme pitää ne tänä vuonna.